Dievo Jėga ir Perseverancija: Įkvėpimas iš Šventojo Rašto

# Šios Dienos Šventojo Rašto Tema: Tikėjimas Ir Perseverancija

Šiandienos Šventojo Rašto skaitiniai atskleidžia gilias temas apie tikėjimą ir perseveranciją, kurios gali mus įkvėpti ir sustiprinti kasdienėje kelionėje su Viešpačiu. Leiskime Šventajam Raštui būti mūsų vadovu, kad suprastume Jo žodžio gilumą ir taikytume jį savo gyvenime.

## Pirmasis Skaitinys: Išėjimo Knyga 17,8-13

**”Atėjo amalekiečiai ir kovojo su Izraelitais prie Refidino. Mozė sakė Jozuei: ‘Išsirink vyrus ir eik kovoti su amalekiečiais. Rytoj aš stovėsiu kalno viršūnėje, laikydamas Dievo lazdą savo rankoje.’ Jozuė padarė, kaip Mozė buvo sakęs, ir kovojo su amalekiečiais, o Mozė, Aaronas ir Huras užlipo kalno viršūnėn. Kai tik Mozė pakeldavo savo ranką, Izraelitai pranašavo, kai nuleisdavo ranką, amalekiečiai pranašavo.”**

Ši ištrauka iš Išėjimo knygos mums primena apie Dievo jėgą ir pavaldumą Jo valiai. Mozės lazda simbolizuoja Dievo palaiminimą ir galią. Kai Mozė kelia rankas su lazda, Izraelitai laimi, o kai jis pavargsta ir nuleidžia rankas, amalekiečiai ima viršų. Tai puikus pavyzdys, kaip tikėjimas ir Dievo pagalba gali padėti mūsų gyvenimo mūšiuose.

### Taikymas Kasdieniniame Gyvenime

Kiekvienas iš mūsų patiria sunkumus ir išbandymus. Mūsų „amalekiečiai” gali pasireikšti įvairiausiais pavidalais – sveikatos problemomis, šeimos iššūkiais, karjeros nesėkmėmis ar dvasine kova. Svarbu išlaikyti tikėjimą Dievo pagalba net tada, kai jaučiamės pavargę. Kai laukia sunkūs laikai, prisiminkime Mozės pavyzdį ir kreipkimės į Dievą maldomis bei pasitikėjimu. Dievas visuomet yra šalia, pasirengęs mus sustiprinti ir vesti.

## Antrasis Skaitinys: 2 Timotiejui 3,14-4,2

**”Lik ištikimas tam, ko išmokai ir kas tau patikėta. Žinai savo mokytojus ir žinai, kad iš mažens buvai mokomas Šventųjų Raštų, kurie geba padaryti tave išmintingą įgauti išganymą per tikėjimą Kristuje Jėzuje. Kiekvienas Dievo įkvėptas Raštas yra naudingas mokymui, apgynimui, pataisymui, ugdymui teisume.”**

Šis laiškas Timotiejui pabrėžia Šventojo Rašto svarbą mūsų gyvenimuose. Apaštalas Paulius ragina išlikti ištikimu tais rabtais, kuriais mes buvome mokomi, ir pabrėžia, kad Dievo žodis yra naudingas visais gyvenimo aspektais – mokymui, pataisymui, ir ugdymui teisume.

### Taikymas Kasdieniniame Gyvenime

Šventasis Raštas yra neišsenkantis išminties šaltinis. Kiekvieną dieną galime rasti naujų įžvalgų apie tai, kaip tikėjimą taikome praktikoje. Kai susidūrė su moraliniais ar etiniais klausimais, ar kai reikia patarimų ir stiprybės, Šventasis Raštas gali būti mūsų vedlys. Skaitykime jį kasdien, siekdami gilios dvasinės intuicijos ir stiprybės.

## Evangelija: Luko 18,1-8

**”Jėzus pasakė jiems palyginimą, kad reikia visada melstis ir nepasiduoti. Jis sakė: ‘Kuriame mieste buvo teisėjas, nebijantis Dievo ir negerbiantis žmonių. Liko tame mieste našlė, kuri vis atvykdavo pas jį ir sakydavo: ‘Apklausk mano priešininką ir duok man atsakymą.’ Teisėjas kurį laiką nesiteikė į ją, bet galiausiai jis tarė sau: ‘Nors nebijau Dievo ir negerbiu žmonių, bet kadangi ši našlė man trukdo, aš nuspręsiu jos naudai, kad ji nevaikščiotų pas mane iki pat galo.”**

Jėzaus palyginimas primena mums apie būtinybę nuolat melstis ir nepasiduoti. Teisėjas, nors ir netikėdamas, galiausiai atliko, ko našlė pageidavo, nes ji buvo atkakli. Kiek daugiau Viešpats, kuris myli ir rūpinasi mumis, atsakys į mūsų maldas, jei mes būsime ištikimi ir atkaklūs.

### Taikymas Kasdieniniame Gyvenime

Atkakli malda yra pagrindinis tikėjimo aspektas. Dievas nori, kad mes nuoširdžiai kreiptumės į Jį ir išlaikytume pasitikėjimą, nepaisant iššūkių. Mūsų kasdienės maldos gali būti įvairios – už mus pačius, mūsų šeimą, draugus, bendruomenę ar už pasaulį. Dievas girdi kiekvieną maldą.

## Įkvepiančios Mintys

Kai susiduriame su gyvenimo sunkumais ir reikia stiprybės, prisiminkime šias citatas iš Biblijos:

**”Nebijokite, nes aš esu su jumis; neišsiblaškykite, nes aš esu jūsų Dievas. Sustiprinsiu jus ir padėsiu jums; palaikysiu jus savo teisumo gerąja ranka.” (Iz 41,10)**

**”Kadangi nieko negalime padaryti be Jo, pasitikėjimas Dievu tampa mūsų stiprybe ir dalimi mūsų tikėjimo kelionės.” (Jn 15,5)**

Šių dienų Rašto tema – tai kvietimas tikėjimui ir perseverancijai švęsti kasdienėse kovose, pasitikėti Dievo pagalba ir stiprinti ryšį su Juo per maldą. Leiskime Šventajam Raštui mus įkvėpti ir vesti. Amen.