**Šventojo Rašto Šviesa: Dievo Žodis Kasdieniam Gyvenimui**

**Šventojo Rašto Šviesa: Dievo Žodis Kasdieniam Gyvenimui**

Šiandien mūsų liturginis kelias mus veda prie ypatingų Šventojo Rašto skaitinių, kurie atveria nuostabius Dievo žodžio turtus. Leiskite man pakviesti jus kartu pasinerti į šiuos Dievo mums siųstus tekstus ir aptarti, kaip jie gali praturtinti mūsų kasdienį gyvenimą.

**Skaitiniai Šiai Diena:**

Pirmasis skaitinys: Izaijo knyga 7:10-14
Evangelija: Luko 1:26-38

**Pirmasis skaitinys: Izaijo knyga 7:10-14**

Izaijo knygoje randame pranašo žodžius, kuriuos Dievas kalba karaliui Ahazo laikais: „Todėl Viešpats pats duos jums ženklą: štai mergelė pradės ir pagimdys sūnų, ir pavadins jį Emanueliu“. Šis pranašavimas apie Emanuelį – „Dievą su mumis“ – yra gili vilties ir pasitikėjimo žinia, išreikšta ypatingoje situacijoje, kai Izraelio tautos gyvenimas buvo apgaubtas nerimo ir nežinomybės.

**Reikšmė mūsų gyvenime:**

Šis pranašavimas mus moko apie Dievo ištikimybę, net ir sudėtingiausiuose mūsų gyvenimo momentuose. Kai susiduriame su sunkumais ir išbandymais, prisiminkime, kad Dievas yra su mumis, kaip Emanuelis. Jis ne tik mato mūsų kovas, bet ir aktyviai dalyvauja mūsų gyvenime, teikdamas viltį ir ramybę.

**Evangelija: Luko 1:26-38**

Evangelijos skaitinys kviečia mus šventu susitikimu su Marija, kai angelas Gabrielius ją aplanko, atnešdamas džiaugsmingą žinią apie Jėzaus gimimą. Marijos reakcija – „štai tarnaite Viešpaties, teesie man, kaip tu pasakei“ – yra nuostabus tikėjimo ir nuolankumo pavyzdys.

**Reikšmė mūsų gyvenime:**

Marijos atsakas į Dievo kvietimą mus moko apie pilną Dievo valios priėmimą. Jos tikėjimas ir pasitikėjimas Dievu gali būti mums stiprus įkvėpimo šaltinis. Kiekvienas iš mūsų esame kviečiami įšgirsti Dievo balsą mūsų gyvenime ir atsiverti Jo vedimui su nuolankumu ir pasitikėjimu.

**Taikymas Kasdieniam Gyvenime:**

Dievo žodis yra ne tik istorinis tekstas, bet gyvas mokytojas, vedantis mus per kasdienes mūsų gyvenimo akimirkas. Štai keletas būdų, kaip šiandieniniai skaitiniai gali tapti mūsų kasdienio gyvenimo šviesa:

1. **Pasitikėjimas Dievo Planais:** Kaip Izaijo pranašystė skelbia apie Emanuelį, taip ir mes galime būti užtikrinti, kad Dievas turi planą kiekvienam mūsų gyvenimui, net kai aplinkybės atrodo neramios. Mes galime melstis ir ieškoti Dievo vedimo kasdienėse situacijose.

2. **Nuolankumo ir Atvirumo Mokymasis:** Marijos atsakas į angelo Gabrieliaus žinią yra tikėjimo didvyriškumo pavyzdys. Mes galime siekti būti atviri Dievo būdui ir Jo planams, net jei jie iš pradžių atrodo neaiškūs arba sunkiai įgyvendinami.

3. **Dievo Artumo Priėmimas:** Emanuelis – „Dievas su mumis“ – yra kvietimas patirti Dievo artumą kiekvieną dieną. Per maldą, Sakramentus ir Šventąjį Raštą galime nuolat atnaujinti savo ryšį su Juo, kuris visada yra šalia mūsų.

**Įkvepiančios Mintys ir Citatos iš Biblijos:**

– „Nebijokite, nes Aš esu su jumis; neatmeskite nerimo, nes Aš esu jūsų Dievas. Aš sustiprinsiu jus ir padėsiu, Aš tvirtai laikysiu jus.“ (Izaijo 41:10)

– „Viešpats yra mano šviesa ir mano išgelbėjimas – ko man bijoti?“ (Psalmė 27:1)

– „Aš su jumis visais laikais ir iki pasaulio pabaigos.“ (Mato 28:20)

Kiekvieno krikščionio gyvenimas yra ypatingas kelias, kuriuo Dievas eina su mumis, kartu nešdamas mums savo meilę, viltį ir išmintį. Šiandien mūsų skaitiniai yra kvietimas atrasti ir stiprinti šį dieviškąjį ryšį. Pasitikėkime Dievo vedimu ir leiskime Jo žodžiui tapti mūsų kasdieniniu šviesos spinduliu, kuris veda mus arčiau Jo karalystės. Amen.