Tikėjimas ir Viltis Kasdienėje Kovoje: Sustiprinkime savo dvasią su Šventuoju Raštu

## Šios Dienos Šventojo Rašto Tema: Tikėjimas ir Viltis Kasdienėje Kovoje

Šiandienos Šventojo Rašto skaitiniai veda mus gilesniu keliu į tikėjimą ir viltį, svarbiausius dvasinio gyvenimo elementus. Šiuolaikiniame pasaulyje, kuriame daug neaiškumo ir iššūkių, mums reikia tvirto tikėjimo ir nepajudinamos vilties, kad galėtume išlaikyti ramybę širdyje ir tvirtumą sieloje.

### Skaitinys iš Senosios Sutarties: Jeremijo knyga 29, 11

Pirmasis svarbiausias skaitinys šiandien randamas Jeremijo knygoje 29, 11: „Nes aš žinau savo užmojus, kuriuos suplanuoju dėl jūsų, – tai Viešpaties žodis, – užmojus gerovei, o ne nelaimei, kad suteikčiau jums viltį ir ateitį.“

Šis skaitinys yra stipri Viešpaties užtikrinimo žinia, kad Jis turi planų mūsų gerovei ir mums reikia pasitikėti Juo, kad ir kokie būtų mūsų iššūkiai ar sunkumai. Kai susiduriame su įvairiais gyvenimo išbandymais, svarbu atsiminti, kad Viešpats turi mums ruošęs meilės ir vilties ateitį. Jis niekada nepalieka mūsų vienų.

### Evangelijos skaitinys: Mato 11, 28-30

Antrasis skaitinys šiandien yra itin svarbus mūsų kasdieniniam gyvenimui. Mato Evangelijos 11 skyriuje, 28–30 eilutėse Jėzus sako: „Ateikite pas mane visi, kurie vargstate ir esate apsunkę; aš jus atgaivinsiu. Imkite ant savęs mano jungą ir mokykitės iš manęs, nes aš romus ir nuolankios širdies, ir rasite paguodą savo sieloms. Nes mano jungas švelnus ir mano našta lengva.“

Šie Jėzaus žodžiai yra kvietimas visiems, kurie yra pavargę nuo gyvenimo rūpesčių. Jie mus ragina ieškoti ramybės ir paguodos Jėzaus glėbyje. Šio skaitinio šviesoje galime suprasti, kad Jėzus nori, kad mes ne tik pasidalintume savo sunkumais su Juo, bet ir mokytumėmės iš Jo nuolankumo ir švelnumo.

### Skaitinys iš Apaštalų laiškų: Romiečiams 12, 12

Trečiasis skaitinys šiandien yra iš Pauliaus laiško Romiečiams 12, 12: „Būkite džiaugsmingi viltimi, kantrūs priespaudoje, ištvermingi maldoje.“

Šis pavienis eilutė išryškina tris svarbius principus, kurie gali padėti mums išlaikyti tikėjimą stiprų ir viltį gyvą. Pirmiausia, džiaugsmas viltimi yra nepaprastas Viešpaties dovana, kuri leidžia mums džiaugtis net sunkumų akivaizdoje. Antra, kantrybė priespaudoje padeda mums išlikti stipriais ir atspariais išbandymuose. Galiausiai, ištvermė maldoje yra esminis būdas palaikyti nuolatinį ryšį su Dievu ir stiprinti savo dvasingumą.

### Tikėjimas ir Viltis Kasdienėje Kovoje

Kaip galime šias Biblijos pamokas pritaikyti savo kasdieniniame gyvenime? Pirmiausia, turime nuolat atnaujinti savo tikėjimą ir pasitikėjimą Dievo planais, ypač kai mūsų kelias atrodo klastingas ar neaiškus. Kai mūsų širdis nerimsta ir mes jaučiame sumaištį, atsiminkime, kad Dievas žino mūsų ateitį ir Jis mums ruošia taikos ir gerovės kelią.

Ryškus pavyzdys, kurį galime taikyti, yra maldos gyvenimo palaikymas. Kaip skaitėme iš Mato Evangelijos, Jėzus kviečia mus ateiti pas Jį ir atiduoti Jam savo naštas. Kiekvieną dieną skirkime laiko maldai ir medituokime apie Kristaus žodžius bei Jo meilę mums. Išsilaisvinimas ir ramybė, kurią galime rasti meldžiantis, yra neįkainojamas turtas, kuris padeda mums išlikti stipriems.

Galime taip pat prisiminti Pauliaus žodžius Romiečiams. Kasdienybėje susidurdami su iššūkiais ir sunkumais, turime būti kantrūs ir ištvermingi. Net ir pačiose tamsiausiose akimirkose Viešpats yra su mumis ir Jo malonė leidžia mums atsitiesti ir vėl pakilti.

### Įkvepiančios Mintys

Užbaikime šį straipsnį su įkvepiančiomis mintimis iš Šventojo Rašto:

– „Džiaukitės visuomet Viešpatyje! Ir vėl sakau – džiaukitės!“ (Filipiečiams 4, 4).
– „Todėl nemeskime pasitikėjimo, kuris turi didelį atlygį. Jums reikia ištvermės, kad atlikę Dievo valią, gautumėte pažadą.“ (Hebrajams 10, 35-36).
– „Bet tie, kurie laukia Viešpaties, atsinaujina jėgomis; jie kilias ir kyla kaip ereliai, bėgėja ir nepavargsta, eina ir neišsenka.“ (Izaijo 40, 31).

Tegul šios eilutės įkvepia ir stiprina mus kiekvieną dieną, kad galėtume gyventi pilną tikėjimo ir vilties gyvenimą.

Viešpats tebūna su jumis visada, suteikdamas jums tikėjimo ir vilties gyvenant kasdienėje kovoje.