Dievo Meilės ir Pasitikėjimo Šventoji Žinia: Gyvenimas su Išmintimi ir Malda

**Šios Dienos Šventojo Rašto Tema: Dievo Meilė Ir Pasitikėjimas**

Šiandienos skaitiniai mus giliau pamokina apie Dievo meilės didybę ir pasitikėjimą Juo visose gyvenimo sferose. Kartu jie padeda suvokti, kaip svarbu kasdien prisiminti ir puoselėti šiuos dvasinius principus mūsų kasdieniniame gyvenime. Dievo Žodis mus įkvepia, moko ir stiprina, todėl kviečiu jus giliau pažvelgti į šiandienos šventuosius raštus.

**Pirmasis Skaitinys: Išminties knyga 7:7-11**

„Tad meldžiausi, ir buvo man suteikta supratimas, šaukiausi, ir atėjo man išmintis. Vertinau ją labiau už skeptras ir sostus, lyginant su ja, nualinti turtai atrodė nieką verti“ (Išminties 7:7-8).

Šiame skaitinyje Išminties knygos autorius meldėsi Dievui ir gavo išmintį, kurią vertino daugiau už bet kuriuos pasaulinius turtus ar valdžią. Tai ypatingai svarbu mūsų kasdieninėje veikloje, nes labai dažnai mes siekiame materialinių dalykų, pamiršdami širdies išmintį ir dvasinę ramybę.

Šis skaitinys moko mus apie maldos galią ir Dievo išminties svarbą. Malda turėtų būti ne tik mūsų prašymai, bet ir dialogas su Dievu, kuriame mes stengiamės suvokti Jo valią savo gyvenime. Išmintis, kurią suteikia Dievas, padeda priimti teisingus sprendimus ir rasti vidinę ramybę.

**Antrasis Skaitinys: Hebrajams 4:12-13**

„Dievo žodis yra gyvas ir veiksmingas, aštresnis už bet kokį dviašmenį kalaviją; jis pereina iki sielos ir dvasios, sąnarių ir smulkiųjų kaulų riba, ir teisia širdies mintis ir ketinimus“ (Hebrajams 4:12).

Šis skaitinys pabrėžia Dievo žodžio galybę ir jo gebėjimą skverbtis į mūsų širdis ir sielas. Biblija yra ne tik senovinė knyga, bet gyvas ir veiksmingas Dievo žodis, kuris mus moko ir teisingai nukreipia kasdienybėje.

Kiekvieną dieną verta skirti laiko skaitant Šventąjį Raštą ir apmąstant jo žinią. Tai padeda ne tik asmeniškai augti, bet ir geriau suprasti Dievo valią mūsų gyvenime. Dievo žodis yra šviesa mūsų keliui, pagalba priimant sprendimus ir gilesnis mūsų ryšys su Viešpačiu.

**Evangelija: Morkaus 10:17-30**

„O jie labai stebėjosi ir kalbėjo… ‘Kas tada gali būti išgelbėtas?’ Žiūrėdamas į juos, Jėzus tarė: ‘Žmonėms tai neįmanoma, bet ne Dievui, nes Dievui viskas įmanoma’“ (Morkaus 10:26-27).

Ši Evangelijos ištrauka mums pasakoja apie turtingą jaunuolį, kuris atėjo pas Jėzų ir klausė, ką jam reikia padaryti, kad paveldėtų amžinąjį gyvenimą. Jėzus jam atsakė, kad jis turi viską parduoti ir sekti Juo. Jaunuolis nusiminė, nes buvo labai turtingas.

Šis pasakojimas primena mus apie tai, kaip svarbu nepasitikėti tik materialinėmis vertybėmis ir turtu, bet sekti Jėzų ir pasitikėti Juo visomis savo jėgomis. Jis taip pat pabrėžia, kad pas Dievą viskas įmanoma. Tai mums priminimas, kad net tada, kai atrodo, jog kai kurie dalykai yra neįmanomi, Dievui yra įmanoma visa, nes Jis valdo visatą ir mūsų gyvenimus.

**Kaip Taikyti Šiuos Skaitinius Kasdieniniame Gyvenime?**

1. **Malda Ir Išmintis:**
– Prisiminkime, kad Dievas yra mūsų išminties šaltinis. Kasdien melskimės, o ypač ieškodami atsakymų į sudėtingus klausimus ar spręsdami svarbius sprendimus.

2. **Dievo Žodis:**
– Skirkime laiko kasdieniam Šventojo Rašto skaitymui. Tai padės mums geriau suvokti Dievo valią ir tapti stipresniais tikėjime.
– Leiskime Dievo žodžiui mus ugdyti ir teisti mūsų širdžių mintis bei ketinimus, kad taptume geresniais krikščionimis.

3. **Pasitikėjimas Dievu:**
– Tegul mūsų pasitikėjimas Dievu būna stipresnis už mūsų materialinius siekius. Sekime Jėzų, net jei tai reikalauja aukų. Viskas, ką mes atiduodame dėl Jo, bus atlyginta amžinajame gyvenime.

**Įkvepiančios Citatos:**

„Pasitikėk Viešpačiu visa širdimi ir nesiremk savo proto išmanymu. Visur, kur bekeliautum, Jis nuties tavo kelius“ (Patarlės 3, 5-6).

„Malonė ir tiesa susitiko, teisumas ir ramybė susibučiavo“ (Psalmė 85, 10).

Šiandien ieškokime Dievo valios mūsų gyvenime, skaitykime ir apmąstykime Jo Žodį bei pasitikėkime Juo, žinodami, kad Jis gali padaryti viską, net ir tai, kas žmogui atrodo neįmanoma. Tegul ši diena būna pilna Dievo meilės, išminties ir ramybės.